Tez Yazmak Zor Mu?

Oyla

Tez yazmak zor mu? Diye konuya başlanıyorsa; büyük ihtimalle daha önce hiçbir tez çalışmasına imza atılmamış demektir. Ön lisans ve lisans bitirme çalışmalarının Yüksek lisans tez çalışmasına göre daha kolay olduğunu biliyoruz. Her ne kadar ön lisans programı ya da lisans programı bitirilirken hazırlanması istenen ödev, yüksek lisans tez projelerine göre daha kısa ve basit yöntemlerle kurgulansa da neticede onlar da bilimsel bir altyapıda ilerleyeceği için aynı hassasiyeti ve titizliği göstermek gerekir. Tez yazımında dikkat edilecek noktalar her zaman bellidir ve bunlar bir tez konusunu belirleyen ögelerdir. Öğrenci, ilgili çalışmayı hangi aşamalarda gerçekleştireceğini, mutlaka tez danışmanına sormalıdır. Ortaya çıkan tabloya göre bir tez hazırlama takvimi yapılmalı ve tamamlanan her aşama yeniden tez danışmanının onayına sunulmalıdır. Böylelikle süre çok daha pratik ve kolay ilerleyecektir.

Kolay Tez Yazımı

Tez Yazım sürecini çok daha pratik bir çerçevede yürütebilmek için bu konuda daha önce tespit edilmiş ilgili püf noktalarına dikkat etmek yeterlidir. Süreç, ilgili yazım kılavuzu formuna göre detaylandırılırsa, çok daha kolay tez yazımı gerçekleştirilebilir. Bunu neden söylüyoruz? Tez projelerinde öyle noktalar vardır ki, bir türlü netleştirilemez ve ciddi zaman harcanır. Kalan kısımların tamamlanması da belli bir süre alacağı için çalışma teslim sürecine yetiştirilemez. Dolayısıyla tez yazım aşamasına gelmeden önce mutlaka altyapı çalışması yapılmalı, önceden hangi konu ile ilgili çalışmak isteniyorsa, o alanla ilgili referans çalışmalar incelenmelidir. Tez hazırlık sürecine ne kadar donanımla başlanırsa proje o kadar nitelik kazanır ve ayını zaman da yazım süreci de akışkan ve kolay olacaktır.

Tez Yazım Süreci

Tez yazım çalışmalarında konu başlığını belirledikten sonra hemen çalışmada uygulanacak yöntem belirlenmelidir, sonrasında hangi kaynaklardan yararlanacağı ve literatür taramasında kapsamın ne olacağı netlik kazanmalıdır. Giriş bölümü ile başlayan tez yazımı, konu hakkında genel bir bilgi verdikten sonra ana bölümle ilerler. Sonuç kısmında varılan nokta kullanılan yöntemler ve amaca ne kadar yaklaşıldığı açıklanır, sunum ve savunma bölümünden sonra tez projesi nihayete erer.

Tez Yazımı İçin Yardım Almak

Ayrıca Bakınız :   Yüksek Lisans Tez Yazdırma

Genel bağlamda tez çalışmaları, detaylı ve ayrıntılı olduğu için çoğu öğrenci bu süreçte zorluklar yaşar. Bu konuda önerimiz sürecin çok daha sağlıklı ilerleyebilmesi için profesyonel tez destek yardımını değerlendirmektir Böylelikle çalışma aksaklıklara uğramadan en doğru yöntemlerle tamamlanabilir.